Antxoa oliba-oliotan, lata 47,5 g

Kantauriko antxoak, udaberriko kosteran (denboraldian) harrapatutaak, gutxienez 6 hilabetez upelean gatzarekin heldutakoak. Behin heldutasun puntura iritsita, eskuz xerratzen dira banan-banan, modu tradizionalean, zilarrezko azala utziz. Xerratze teknika honek, antxoari zapore biziagoa ematen dio, haragiaren ehundura mantenduz. Oliba-olio birjina estra ontziratuta, lata bakoitzak 8 eta 12 tamaina ertaineko xerra ditu.

3,75

Pisu xukatua
29g
Pisu garbia
475g
Edukiontzia
Lata
Kontserbazioa
5ºc eta 15ºc artean
Osagaiak
Antxoa (Engraulis encrasicolus), Oliba-olioa eta Gatza
100 urte baino gehiagoan, eta 5 belaunalditan zehar, Ortiz kontserba etxeak bere teknikak hobetu ditu, kalitate handiagoa lortzeko, betiere tradizioaren aldeko errespetua mantenduz. Portuetatik hurbil egotea eta urteetako esperientzia dira bere filosofiaren oinarria: jatorria, arrantza aparailuak eta arrainaren freskotasuna zaintzea.
Lekeitio Ondarroa Zumaia