Berdel kroketak
Berdelarekin egindako kroketa bikain eta leunak, gure arrantzaleek Kantauri itsasoan artisau-arrantzarekin arrantzatuta, inguraketa teknika edo amuarekin.
Arraina oso astiro sukaldatzen da baserriko benetako esne naturalarekin, eta horrela bakarrik lortzen da bexamel krematsu aberatsa.
Beren testura finak, zapore atseginak eta tamainak ezin hobea egiten dute aperitibo, askari eta jaietarako. Prest daude sukaldatzeko eta zerbitzatzeko.
- Espeziea: Berdela (Scomber Scombrus).
- Ontzia: poltsa (350gr, 25gr 13-15 unitate).
- Formatu erabilgarriak: 4 poltsako kutxa/10 poltsako kutxa.
- Nola erabili: frijitu, zuzenean izoztuta edo desizoztuta, frijigailuan edo zartaginean, olio beroarekin, 175ºC-tan, 3-4 min. Xukatu paper xurgatzailearen gainean, eta utzi 2 minutuz pausatzen, beroa barrualdearen erdigunera irits dadin eta ondo krematuak egon daitezen.
- Balio-bizitza: 18 hilabete.
- Kontserbazioa: izoztua (-18 gradu).
- Osagaiak: behi ESNE pasteurizatua (% 42), BERDELA (% 19), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), GARI-irina eta GARI-almidoi nahasketa, oliba olioa, txalota, birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto-almidoia), gurina, baratxuria, gatza, gelatina, gelifikatzailea: metilzelulosa eta perrexila.
- Nutrizio-balioa (100 g):
- Balio energetikoa: 842 kJ/202 kcal
- Koipeak: 12 g
- Horietatik, aseak: 4 g
- Karbohidratoak: 16,3 g
- Horietatik, azukreak: 3,1 g
- Proteinak: 7,1 g
- Gatza: 1,15 g
28,40€ – 67,10€
- Pisu garbia
- 350g
- Edukiontzia
- Poltsa
- Kontserbazioa
- Izoztua