DASTAKETA: kroketak (Berdela, Legatza, Antxoak “donostiar” erara, Hegaluzea eskabetxean)
Aukeraketa hau ezin hobea da Kofradiako kroketak dastatzeko. Gure arrantzaleek Kantauri itsasoan arrantza-tresna jasangarriekin arrantzatutako Berdelarekin, Legatzarekin, Antxoekin eta Hegaluzearekin egindako kroketa bikain eta leunak.
Arraina oso astiro sukaldatzen da baserriko benetako esne naturalarekin, eta horrela bakarrik lortzen da bexamel krematsu eta leun bat. Aukeraketa honek kroketa dastaketa dibertigarria egiteko aukera ematen digu, Legatz leun eta finarekin hasita, eskabetxean egindako Hegaluzearen azidotasun delikatuarekin jarraitzen dugu, Berdelaren zaporera pasatzen gara eta Antxoa frijituen kaienak “donostiar” erari ematen dion pikante arin batekin amaitzen dugu.
Prest daude sukaldatzeko eta zerbitzatzeko.
- Espezieak: Legatza (Merluccius Merluccius) | Berdela (Scomber Scombrus) | Hegaluzea (Thunnus Alalunga) | Antxoa (Engraulis Encrasicolus).
- Ontzia: poltsa (350gr, 25gr 13-15 unitate).
- Formatu erabilgarriak: 4 poltsako kutxa (zapore bakoitzeko poltsa bat).
- Nola erabili: frijitu, zuzenean izoztuta edo desizoztuta, frijigailuan edo zartaginean, olio beroarekin, 175ºC-tan, 3-4 min. Xukatu paper xurgatzailearen gainean, eta utzi 2 minutuz pausatzen, beroa barrualdearen erdigunera irits dadin eta ondo krematuak egon daitezen.
- Balio-bizitza: 18 hilabete.
- Kontserbazioa: izoztua (-18 gradu).
- Osagaiak:
- Legatz kroketak: behi ESNE pasteurizatua (% 50), LEGATZA (% 13), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), GARI-irina eta GARI-almidoia, oliba olioa, gurina, birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto almidoia), gelatina, gatza, gelifikatzailea: metilzelulosa eta intxaur muskatua.
- Berdel kroketak: behi ESNE pasteurizatua (% 42), BERDELA (% 19), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), GARI-irina eta GARI-almidoi nahasketa, oliba olioa, txalota, birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto-almidoia), gurina, baratxuria, gatza, gelatina, gelifikatzailea: metilzelulosa eta perrexila.
- Hegaluze kroketak eskabetxean: behi ESNE pasteurizatua (% 40), HEGALUZEA (% 20) (Thunnus Alalalunga), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto almidoia), oliba olioa, GARI-irina eta GARI-almidoi nahasketa, baratxuria, txerri- gelatina, gatza, ardo-ozpina (ardo zuri ozpina, antioxidatzailea: SUFRE DIOXIDOA), gelifikatzailea: metilzelulosa eta perrexila.
- Antxoa kroketak “donostiar” erara: behi ESNE pasteurizatua (% 45), ANTXOA (% 17), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto-almidoia), oliba olioa, GARI-irina eta GARI-almidoi nahasketa, txerri-gelatina, baratxuria, gatza, gelifikatzailea: metilzelulosa eta kaiena.
- Nutrizio-balioa (100 g):
- Legatz kroketak:
- Balio energetikoa: 886 kJ/212 kcal
- Koipeak: 10,9 g
- Horietatik, aseak: 4,2 g
- Karbohidratoak: 21,8 g
- Horietatik, azukreak: 2,6 g
- Proteinak: 6,4 g
- Gatza: 0,87 g
- Berdel kroketak:
- Balio energetikoa: 842 kJ/202 kcal
- Koipeak: 12 g
- Horietatik, aseak: 4 g
- Karbohidratoak: 16,3 g
- Horietatik, azukreak: 3,1 g
- Proteinak: 7,1 g
- Gatza: 1,15 g
- Hegaluze kroketak eskabetxean:
- Balio energetikoa: 829 kJ/197 kcal
- Koipeak: 10,4 g
- Horietatik, aseak: 2,2 g
- Karbono-hidratoak: 16 g
- Horietatik, azukreak: 2,1 g
- Proteinak: 9,6 g
- Gatza: 0,11 g
- Antxoa kroketak “donostiar” erara:
- Balio energetikoa: 803 kJ/192 kcal
- Koipeak: 9,2 g
- Horietatik, aseak: 2,5 g
- Karbono-hidratoak: 17,6 g
- Horietatik, azukreak: 5,6 g
- Proteinak: 9,6 g
- Gatza: 1,62 g
- Legatz kroketak:
28,40€
- Pisu garbia
- 350g
- Edukiontzia
- Poltsa
- Kontserbazioa
- Izoztua