Hegaluze kroketak eskabetxean
Hegaluzea artisau-arrantzarekin arrantzatzen dute Kantauri itsasoan gure arrantzaleek, banan-banan, beita bizia edo kurrikan teknikarekin.
Hegaluzea aurretik eskabetxean sukaldatzen da. Ondoren, baserriko benetako esne naturalarekin oso astiro sukaldatzen dira, bexamel krematsu eta zaporetsua lortzeko.
Beren testura finak, zapore atseginak eta tamainak ezin hobea egiten dute aperitibo, askari eta jaietarako. Prest daude sukaldatzeko eta zerbitzatzeko.
- Espeziea: Hegaluzea (Thunnus Alalunga).
- Ontzia: poltsa (350gr, 25gr 13-15 unitate).
- Formatu erabilgarriak: 4 poltsako kutxa/10 poltsako kutxa.
- Nola erabili: frijitu, zuzenean izoztuta edo desizoztuta, frijigailuan edo zartaginean, olio beroarekin, 175ºC-tan, 3-4 min. Xukatu paper xurgatzailearen gainean, eta utzi 2 minutuz pausatzen, beroa barrualdearen erdigunera irits dadin eta ondo krematuak egon daitezen.
- Balio-bizitza: 18 hilabete.
- Kontserbazioa: izoztua (-18 gradu).
- Osagaiak: behi ESNE pasteurizatua (% 40), HEGALUZEA (% 20) (Thunnus Alalalunga), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto almidoia), oliba olioa, GARI-irina eta GARI-almidoi nahasketa, baratxuria, txerri- gelatina, gatza, ardo-ozpina (ardo zuri ozpina, antioxidatzailea: SUFRE DIOXIDOA), gelifikatzailea: metilzelulosa eta perrexila.
- Nutrizio-balioa (100 g):
- Balio energetikoa: 829 kJ/197 kcal
- Koipeak: 10,4 g
- Horietatik, aseak: 2,2 g
- Karbono-hidratoak: 16 g
- Horietatik, azukreak: 2,1 g
- Proteinak: 9,6 g
- Gatza: 0,11 g
28,40€ – 67,10€
- Pisu garbia
- 350g
- Edukiontzia
- Poltsa
- Kontserbazioa
- Izoztua