Hegaluzea parrilan sukaldatzeko trikimailuak, abuztuak 5

Noiz
Abuztuak 5, Osteguna
Ordua
18:00 Iraupena 3ordu 0min.
Tokia
Kofradia - Itsas Etxea
Mota
  • Sukaldaritza-ikastaroa
Norentzat
Gastronomia zaleak
Edukiera
12 pertsona
Hizkuntza
  • Gaztelera

Partaideen xehetasunank

Esan esperientziaren partaideen xehetasunak. Datu horiek edozin momentutan edita ditzazkezu.

Hegaluzea parrilan sukaldatzeko trikimailuak, abuztuak 5

Uda da, aire libreko parrilla edo barbakoa baten txingarretan bizi diren lagun eta familiez gozatzeko unea.

Hegaluze eta hegamotz Gorriaren sasoian gaude. Dastatu al duzu hegaluze mendreska baten zaporea landare karbonozko parrillan?

Anima zaitez eta zatoz hegaluzearen zatikatzea ikastera eta zati bakoitza bere puntu zehatzean nola erre ikastera.

Udako parrilleroa izanda, liluratuta utziko dituzu!

 

Zer egingo dugu?

- Hegaluzearen zatiketaren zatiak ezagutuko ditugu, bai eta horietako bakoitzerako zein sukaldaritza-teknika den egokiena ere.
- Parrillarako egokienak diren landare-ikatzei buruz hitz egingo dugu, eta non aurkitu.
- Ikusiko dugu zer nolako garrantzia duten erretako apaingarriek, eta, gero, bakoitzak berea egingo du, pertsonalizatuta.
- Piezak txingarretan erreta egingo dugu.
- Errea dastatuko dugu edari sorta batekin lagunduta: Getariako Txakolina JDK txakolina, Euskal sagardoa edo Gissona Gala garagardoa.

Zer hartzen du barne?

  • Prestatutako platerak dastatzea - Edariak - Amantala - Errezetategia