Kofradia-Itsas Etxearen antzeko proiektuak ikusarazteko helburuarekin sortu da 2024rako gure proiektu berrietako bat: ITSASOAK ZEHARKATZEN.
2024ko 3 une zehatzetan, estatuko hainbat autonomia-erkidegotako Opegui antzeko ekoizleen beste erakunde batzuetako lankideen bisita jasoko dugu.
Kofradiek, Arrantzaleek, Sukaldariek eta Sotozainek aukera emango digute beste especie eta arrantza-tresna batzuk ezagutzeko, inguru horretako baxurako arrantzaleen bizimodua eta egoera ezagutuz, haien kofradiekin proiektuen irismena ezagutu… balioa emateko eta jasangarriak izan daitezen laguntzeko.
Gure bigarren protagonista La Virgen del Carmen de Isla Cristinako Arrantzaleen Kofradiak bere produktu izarrak ekartzen gaitu, “Productos y Marisco de Isla Cristina” bere kalitate-markaren barruan aurkitzen direnak: Gamba txuria, Txautxa, Itsas barraskiloak eta Txirla.
Sukaldari gonbidatua Raul Daza chef eta aholkulari gastronomiko ezaguna da, Puerto de Santa Marian jaioa eta Isla Cristinan bizi dena. Andaluziako Sukaldaritza Artearen eta UNESCOren enbaxadorea da Madrilen. Goi-mailako sukaldaritzan ibilbide nabarmena eta Michelin izarrak dituzten jatetxeetan esperientzia izanik, Andaluziako eta Huelvako sukaldaritzaren ikuspegia emango digu.
Oraingo honetan, Goñi Ardotekak hautatutako ardoak Jerez eta Huelvako Jatorri Izendapenetakoak izango dira