Legatz kroketak
Legatzarekin egindako kroketa bikain eta leunak, gure arrantzaleek Kantauri itsasoan artisau-arrantzarekin arrantzatuta, tretzaren teknikarekin.
Arraina oso astiro sukaldatzen da baserriko benetako esne naturalarekin, eta horrela bakarrik lortzen da bexamel krematsu aberatsa.
Beren testura finak, zapore atseginak eta tamainak ezin hobea egiten dute aperitibo, askari eta jaietarako. Prest daude sukaldatzeko eta zerbitzatzeko.
- Espeziea: Legatza (Merluccius Merluccius).
- Ontzia: poltsa (350gr, 25gr 13-15 unitate).
- Formatu erabilgarriak: 4 poltsako kutxa/10 poltsako kutxa.
- Nola erabili: frijitu, zuzenean izoztuta edo desizoztuta, frijigailuan edo zartaginean, olio beroarekin, 175ºC-tan, 3-4 min. Xukatu paper xurgatzailearen gainean, eta utzi 2 minutuz pausatzen, beroa barrualdearen erdigunera irits dadin eta ondo krematuak egon daitezen.
- Balio-bizitza: 18 hilabete.
- Kontserbazioa: izoztua (-18 gradu).
- Osagaiak: behi ESNE pasteurizatua (% 50), LEGATZA (% 13), ogi birrindua (GARI-irina, ura, legamia, koloratzaileak: kurkumina eta piperrauts-erauzkina), GARI-irina eta GARI-almidoia, oliba olioa, gurina, birrineztatzeko prestatua (GARI-irina, GARI-almidoia, gatza eta arto almidoia), gelatina, gatza, gelifikatzailea: metilzelulosa eta intxaur muskatua.
- Nutrizio-balioa (100 g):
- Balio energetikoa: 886 kJ/212 kcal
- Koipeak: 10,9 g
- Horietatik, aseak: 4,2 g
- Karbohidratoak: 21,8 g
- Horietatik, azukreak: 2,6 g
- Proteinak: 6,4 g
- Gatza: 0,87 g
28,40€ – 67,10€
- Pisu garbia
- 350g
- Edukiontzia
- Poltsa
- Kontserbazioa
- Izoztua