Ongi etorri euskal arrantzaleen etxera

Sasoi honetan zer dugu? Berdela eta Kantauriko antxoa

Berdela

Duela ez hainbeste urtera arte balio komertzial txikia zuen espezie honek, baina azken urteetan garrantzi handia hartzen ari da gastronomiaren arloan. Berdela arrantzatzean, gure kostaldeetatik hurbil egon ohi da, eta nahiz eta antxoa baino arrain “gogorxeagoa” izan, egunean bertan arrantzatzen da, freskotasuna gal ez dezan.

Ikasi gehiago

ANTXUA EGUNA: Uztartze gastronomikoa: Antxua eta Getariako txakolina

Esperientzia ezagutu

ANTXUA EGUNA: Antxoa kontserba tailerra

Ver producto

Kantauriko antxoa

Antxoa da arrain sentikor eta delikatuenetako bat. Gastronomiaren harribitxia da. Freskotasunean oinarritzen baita guztia. Ez dute inolako zerikusirik bezpera gaueko hamabietan arrantzatutako antxoa batek eta portuan sartu aurretik goizeko seietan harrapatutakoak; bat edo bestea jan, ez da gauza bera. Horregatik, euskal arrantzaleek egunean bertan arrantzatzen dute.

Ikasi gehiago

ANTXUA EGUNA: Uztartze gastronomikoa: Antxua eta Getariako txakolina

Esperientzia ezagutu

ANTXUA EGUNA: Antxoa kontserba tailerra

Ver producto

Kantauri itsasotik zure platerera

Zeinen garrantzitsua den jaten dugunaren jatorria ezagutzea. Ezagutu itsasoko bizi zikloa, nola bizi diren eta nola lan egiten duten euskal arrantzaleek, arrantzaleen arrantza aparailuak eta itsasoarekin zein itsas tradizioarekin zerikusia duen oro.