Ongi etorri euskal arrantzaleen etxera

Sasoi honetan zer dugu? Hegaluzea

Hegaluzea

Atuntxiki oro ez da hegaluzea. Hegaluze esaten zaio Kantauri itsasoan arrantzatu duten 4 kilotik gorako aleari. Banaka arrantzatzen dituzte, sarerik gabe, eta arrantza aparailu tradizionalak erabiliz, arrainak sufri ez dezan, eta horrenbestez, kalitate handiagoko haragia izan dezan. Kalitate goreneko arraina da, parerik gabeko testura eta zaporea dituena. Euskal Herriko itsasontziek harrapatzen dituzte, hemendik Irlandarako bidean; izan ere, hegaluzea oso arrain migratzailea da.

Ikasi gehiago

Larunbat eta igandeetan “Izan Arrantzale”, familian ere bai

Esperientzia ezagutu

Eskape Kaia

Ver producto

Kantauri itsasotik zure platerera

Zeinen garrantzitsua den jaten dugunaren jatorria ezagutzea. Ezagutu itsasoko bizi zikloa, nola bizi diren eta nola lan egiten duten euskal arrantzaleek, arrantzaleen arrantza aparailuak eta itsasoarekin zein itsas tradizioarekin zerikusia duen oro.