Ongi etorri euskal arrantzaleen etxera
Berdela
Duela ez hainbeste urtera arte balio komertzial txikia zuen espezie honek, baina azken urteetan garrantzi handia hartzen ari da gastronomiaren arloan. Berdela arrantzatzean, gure kostaldeetatik hurbil egon ohi da, eta nahiz eta antxoa baino arrain “gogorxeagoa” izan, egunean bertan arrantzatzen da, freskotasuna gal ez dezan.
ANTXUA EGUNA: Uztartze gastronomikoa: Antxua eta Getariako txakolina
ANTXUA EGUNA: Antxoa kontserba tailerra
Kantauriko antxoa
Antxoa da arrain sentikor eta delikatuenetako bat. Gastronomiaren harribitxia da. Freskotasunean oinarritzen baita guztia. Ez dute inolako zerikusirik bezpera gaueko hamabietan arrantzatutako antxoa batek eta portuan sartu aurretik goizeko seietan harrapatutakoak; bat edo bestea jan, ez da gauza bera. Horregatik, euskal arrantzaleek egunean bertan arrantzatzen dute.
ANTXUA EGUNA: Uztartze gastronomikoa: Antxua eta Getariako txakolina
ANTXUA EGUNA: Antxoa kontserba tailerra