Argazki erakusketa “Itsas Sareak”

Maiatzaren 7tik irailaren 12ra Estitxu Ortolaiz hondarribiarrak egindako lana izango da Kofradia-Itsas Etxean, “Itsas Sareak”.

Argazki-erakusketa hau arrantza-sektoreari balioa ematean oinarritzen da, saregileen eta arrantzaleen lana agerian jarriz, munduari beren lanaren garrantzia eta egiten jakitea erakusteko.

Proiektu hau Kofradia-Itsas Etxearekin bat dator, eta, horregatik, garrantzitsutzat jo da zabalkundea ematea eta baxurako arrantzaren errebalorizazio-zentroan esparruan lekua izatea.

Zentro honek Euskadiko baxurako arrantza sustatzen eta balioesten du, eta ildo horri jarraitzen dioten lan edo proiektuei zabalkundea ematea eta haiekin lankidetzan aritzea da bere lana. “Itsas Sareak” sektorearen  islada eta honen protagonistez eta sareek bertako jendearen hari gidari gisa  duten garrantziaz hitz egiten du.

Erakusketa honek Kofradia-Itsas Etxera gerturatzera eta argazki bakoitzaren atzean ezkutatzen diren istorioak ezagutzera animatzen zaitu.

Tips para detectar la frescura del pescado

Los ojos son saltones y sus pupilas, negras y brillantes.
Los ojos son saltones y sus pupilas, negras y brillantes.

El pescado en casa

Mantener en frío

El trabajo minucioso para mantener la cadena de frío se puede echar a perder por una mala conservación del pescado una vez lo hayas adquirido en la pescadería. Por eso, se recomienda meterlo en la parte más fría del frigorífico, entre 2 y 4 ºC y después consumirlo lo antes posible.

Mantener en frío

El trabajo minucioso para mantener la cadena de frío se puede echar a perder por una mala conservación del pescado una vez lo hayas adquirido en la pescadería. Por eso, se recomienda meterlo en la parte más fría del frigorífico, entre 2 y 4 ºC y después consumirlo lo antes posible.

Mantener en frío

El trabajo minucioso para mantener la cadena de frío se puede echar a perder por una mala conservación del pescado una vez lo hayas adquirido en la pescadería. Por eso, se recomienda meterlo en la parte más fría del frigorífico, entre 2 y 4 ºC y después consumirlo lo antes posible.

Mantener en frío

El trabajo minucioso para mantener la cadena de frío se puede echar a perder por una mala conservación del pescado una vez lo hayas adquirido en la pescadería. Por eso, se recomienda meterlo en la parte más fría del frigorífico, entre 2 y 4 ºC y después consumirlo lo antes posible.

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Anchoas marinadas

Ingredientes

  • 100gr de anchoas/persona
  • 1 diente de ajo
  • Una pizca de harina
  • 1 chorrito de vino blanco
  • 1 cazo de fondo de pescado
  • Un poco de perejil