Noiz
Urtarrila-tik Abendua-ra
Ontzidia
Arrantza aparailuak
Arrantzaleak, itsasontziko
Arrantzaren iraupena

Txitxarro arrunta

Ezaugarriak

Forma
Kolorea
Elikadura
Luzera eta pisua

Nola jakin arraina freskoa den

Arraina etxean

Hotzetan eduki

Hotz kateari eusteko egindako lan zorrotza alferrikakoa izan daiteke arraina arrandegian erosi eta modu egokian kontserbatu ezean. Horregatik, hozkailuaren zatirik hotzenean sartzea gomendatzen da (2-4ºC), eta, ondoren, ahalik eta bizkorren jatea.

Kontu handiz manipulatu

Zenbat eta gutxiago manipulatu, orduan eta gehiago iraungo du haragiak. Erabakitasunez moztu eta manipulatu behar da.

Trapu heze batean bildu

Arraina hozkailuan gordetzeko modurik onena trapu heze batean bilduta uztea da. Era horretan, luzaroan eutsiko dio bere testurari.

Arraina izoztu daiteke

Zenbat eta freskoago dagoela izozten badugu, orduan eta freskoagoa egongo da desizoztean ere. Gomendagarria da hozkailuan pixkanaka desizoztea, tenperatura aldea ahalik eta leunena izan dadin; era horretan, egoera onean geratuko zaigu.

Urtarrila
Otsaila
Martxoa
Apirila
Maiatza
Ekaina
Uztaila
Abuztua
Iraila
Urria
Azaroa
Abendua
  • Atun gorria
  • Berrugeta harrizalea
  • Muxar handia
  • Haitzetako barbarina
  • Arraia gastaka
  • Itsas zapoa
  • Olagarroa
  • Muxarra
  • Legatza
  • Lupia
  • Mihi arraina
  • Txitxarro arrunta
  • Atlantikoko makarela
  • Arrano berrugeta
  • Itsas aingira
  • Boga
  • Hegaluzea
  • Berdela
  • Kantauriko antxoa